DeWolff
DeWolff

Jubileumeditie Zeeltje

Algemeen

DeWolff en Textures op jubileumeditie Zeeltje

DEEST - Zeg je Festival 't Zeeltje, dan zeg je goede muziek, een geweldige locatie en een gemoedelijke sfeer. Het festival, dat traditiegetrouw plaatsvindt in het derde weekend van augustus, beleeft dit jaar haar vijfentwintigste editie, met optredens van onder meer DeWolff en Textures. De voorverkoop van het festival start vandaag.

Van het muzikale onderdeel tijdens de Toeristische Markt Deest groeide Festival 't Zeeltje in vijfentwintig jaar tijd uit naar een op zichzelf staand rockfestival. Op het podium zowel 'grote jongens' uit het bluesrock circuit als lokale bands. In de afgelopen tien jaar kwamen er ruim 90 unieke acts in de line-up voorbij. Voor de komende editie heeft de organisatie de psychedelische bluesrockband DeWolff en metalcoreband Textures weten te contracteren.
Textures is de hoofdact tijdens Zeeltje vrijdag, op 18 augustus. De muzikanten toerden al eens door Amerika, en stonden tijdens hun Oceans Collide Tour 2016 op podia in Parijs, London en Berlijn. 'We zijn drie jaar bezig geweest om deze band naar Deest te halen', vertelt mede-organisator Nick Helmond. Een andere act waarmee hij zich gelukkig prijst is DeWolff, die zaterdag 19 augustus op het hoofdpodium staat, en eerder al te horen was op Pinkpop. De komende weken worden meer namen bekend gemaakt.

Dix en Yeeehaa
Naast (inter)nationale namen, zijn er reeds ook lokale bands vastgelegd. Zo treden zaterdag onder meer Dix en Yeeehaa op, die beide hun oorsprong hebben in Maas en Waal. Met respectievelijk Americana/Roots en countrymuziek staan zij op het akoestische podium, waarmee het festivalterrein dit jaar wordt uitgebreid. In totaal zullen zo'n vijf lokale bands in de line-up worden opgenomen. Op zondag is er traditioneel de familiedag.

Early bird kaarten
Kaarten voor het festival zijn vanaf vandaag online te koop via www.festivalzeeltje.nl en de Primera winkels. Kaarten voor de vrijdag kosten 15 euro en voor de zaterdag 25 euro. Een combikaart kost 35 euro. De zondag is gratis. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum zijn tussen 10 januari en 10 februari de eerste 250 'early bird' combikaarten slechts 25 euro. Op de hoogte blijven van de programmering? Volg Festival 't Zeeltje op Facebook.