Op de foto van links naar rechts: Theo van Gruijthuijsen, Terry van de Hurk, Harm Koolhout, Ton Frederiks, Reinout van Dijk, Jozef Schonenberg, Jeroen Schonenberg (John Zondag ontbreekt op de foto).
Op de foto van links naar rechts: Theo van Gruijthuijsen, Terry van de Hurk, Harm Koolhout, Ton Frederiks, Reinout van Dijk, Jozef Schonenberg, Jeroen Schonenberg (John Zondag ontbreekt op de foto). Foto: Sjaak Janssen

Jubilarissen Unitas'28

Algemeen

WAMEL - Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Unitas'28, afgelopen zondag, zijn acht jubilarissen gehuldigd. Allen zijn vijfentwintig jaar lid van de voetbalvereniging. Theo van Gruijthuijsen, Terry van de Hurk, Harm Koolhout, Ton Frederiks, Reinout van Dijk, Jozef Schonenberg en Jeroen Schonenberg werden tijdens de bijeenkomst in het zonnetje gezet. John Zondag moest wegens omstandigheden verstek laten gaan.

Jozef en Jeroen Schonenberg
Jozef Schonenberg heeft zelf nooit gevoetbald, maar werd leider en lid toen zijn zoon Jeroen zich al op vierjarige leeftijd aanmeldde als speler bij de mini's. Hij deed wat in zijn vermogen lag en manifesteerde zich als een bekwaam leider, die er een hekel aan had als er onrecht werd aangedaan, wat in het voetbal nog weleens aan de orde was. Hij is lang jeugdleider geweest en heeft zich nog een aantal jaren ingezet als leider bij het tweede elftal. Jeroen Schonenberg meldde zich al heel jong met zijn vader bij Jan Lamers om een balletje te mogen trappen bij Unitas'28. Hij heeft de gehele jeugd doorlopen, was een technisch begaafde voetballer, maar moest al op jonge leeftijd, door een schoppartij bij Uchta in Ochten, zijn voetbal carrière beëindigen. Tegenwoordig toont hij zijn vaardigheden bij de dartsclub in het Vrijetijds Centrum, en is over twee weken wederom kanshebber op de titel bij het dartstoernooi bij Unitas'28.

Ton Frederiks
Ton Frederiks kwam bij Unitas'28 in beeld in de jaren '90 van de vorige eeuw als hoofdtrainer. Hij werd beroemd na het winnen van een wel heel bijzondere penaltyreeks in Woezik, met tegenstanders Overasseltse Boys en DVSG Groesbeek, die samen met Unitas'28precies gelijk geëindigd waren in de nacompetitie voor klassebehoud. Hij is in Wamel gaan wonen en nooit meer weg gegaan bij Unitas. Jarenlang is hij nog speler en leider geweest van de veteranen.

Harm Koolhout
Harm Koolhout kwam in Wamel wonen en ging voetballen bij de oudjes van Unitas'28. Hij is vervolgens lid gebleven en is tegenwoordig als vader van de verzorger van het eerste elftal nog weleens langs de lijn te zien.

Theo van Gruijthuijsen
Theo van Gruijthuijsen heeft in zijn jeugdjaren niet gevoetbald, maar toen al zijn broers in het eerste elftal speelden wilde hij dat ook wel. Hij kwam echter niet verder dan het vierde elftal, omdat hij in de eerste helft de koeien nog moest melken. Van Gruijthuijsen is nog steeds actief op de zondagmorgen bij Unitas'28 én ook als sponsor de club behulpzaam.

Terry van de Hurk
Terry van de Hurk trouwde een Wamelse en kwam zodoende bij Unitas'28 terecht. Eerst speelde hij jarenlang in het eerste elftal, later bij de lagere elftallen, en was ook als jeugdleider zeer actief met zijn zoons. Tegenwoordig is hij voortrekker, trainer en leider bij de nieuwe telg van Unitas'28, voetbal plus. Hij is tevens actief bij de activiteitencommissie. Kortom een actief kaderlid.

Reinout van Dijk
Reinout van Dijk is al meer dan vijfentwintig jaar actief op het voetbalveld, 'hij was de heetste van de drie', zei vader Nol altijd en moest regelmatig tot de orde geroepen worden. Hij moest zijn broer Pepijn laten voorgaan als voetballer bij het eerste elftal.

John Zondag
John Zondag is vooral actief als trainer bij de jeugd. Dit doet hij al sinds zijn twee zonen begin jaren '90 de eerste stappen op het voetbalveld zetten. Het is een zeer waardevolle leider voor de jeugd, meestal ook nog bij elftallen waar niemand voor te vinden was.