Afbeelding

Kampioenschap en promotie voor meiden C1 Touché

Algemeen

DREUMEL - Zaterdag 10 december speelden de meiden C1 van volleybal vereniging Touché uit Dreumel hun laatste competitieduel.

Omdat Trivos uit Wychen al uitgespeeld was wisten de meiden dat ze met 4-0 moesten winnen van de nr 3 Kidang uit Bemmel. In een goed gevulde MFA d'n Hoender gingen de meiden wat stroef van start, maar ze wisten de 1e set met 25-14 te winnen. In de 2e set kreeg men meer grip op de tegenstander en dat resulteerde in een 25-10 winst. In de 3e set startte Kidang een stuk sterker en nam een 6-0 voorsprong. Na een time-out werd het 9-6 voor Touché waarna Kidang een time-out nam. Touché liet zich niet van de wijs brengen en liep uit naar 23-10. Hierna kwam Kidang nog sterk opzetten maar de set werd met 25-17 gewonnen. Gesterkt door de laatste set begonnen de meiden vol overgave aan de 4e set. Ze gingen wat directer spelen waardoor er ook sneller punten gescoord werden. Door de 25-10 winst kon na het laatste fluitsignaal de vreugdedans beginnen en was het kampioenschap binnen.

Zowel Trivos als Touché eindigden op 45 punten. Touche 10-45 +468 en Trivos 10-45 +388. Dit betekent dat de meiden promoveren naar de eerste klasse.

Op de foto het kampioensteam van Touche MC1: Maud, Marie, Eva, Esme, Willemijn, Sophie en Hilde gefeliciteerd en natuurlijk ook de coaches Michel en Patrick.