Afbeelding

Lintjesregen bij De Wurmensoppers

Algemeen

HERNEN - Tijdens de receptie van het 44-jarig jubileum van carnavalsvereniging De Wurmensoppers, afgelopen zondag, heeft burgemeester Hans Verheijen twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Herman Hendriks uit Hernen en Ben van Zuijlen uit Bergharen werden beide verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Herman Hendriks
Herman Hendriks heeft zich ruim dertig jaar vrijwillig ingezet voor de kerkgemeenschap en, als oud-prins, in het bijzonder voor De Wurmensoppers. Naast zijn taken rondom het vijftienjarig kosterschap voor de Hernense parochie, verricht hij al vijfentwintig jaar allerlei hand- en spandiensten voor de kerk. Sinds 1995 is hij bestuurslid van Ontmoetingscentrum Hernen/Leur en sinds 1998 voorzitter van de Akkerbouw Studieclub Tweestromenland.
Ben van Zuijlen
Ben van Zuijlen heeft zich reeds vanaf jonge leeftijd ingezet voor de gemeenschap in Bergharen, Hernen en Leur. Hij is al 33 jaar lid van M.C. de Zandduivels, waarvan veertien jaar als voorzitter. Nog altijd wordt hij binnen die club gezien als stuwende kracht.
Daarnaast verricht hij al meer dan vijftien jaar verschillende taken binnen voetbalvereniging UHC. Sinds 1989 is hij actief binnen De Wurmensoppers, op dit moment als voorzitter.