Landgoed Doddendael.
Landgoed Doddendael. Foto: Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen

Help Landgoed Doddendael winterklaar maken

Algemeen

BEUNINGEN - Op zaterdag 5 november nemen ongeveer 15.000 vrijwilligers mee aan de landelijke natuurwerkdag. Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen nodigt iedereen uit om deel te nemen en een steentje bij te dragen aan het natuuronderhoud in de gemeente. Dit jaar is het de beurt aan Landgoed Doddendael in Ewijk.

Na een mooie zomerse herfst start het snoeiseizoen binnenkort weer. Daarom gaan de vrijwilligers van VLBB aan de slag met snoeiwerkzaamheden aan de houtwal van het Landgoed Doddendael in Ewijk. De activiteit staat gepland van 10.00 tot 14.00 uur. Er wordt vooraf verzameld op de parkeerplaats van het Slot Doddendael aan de Binnenweg 2. Vereniging Landschapsbeheer Beuningen zorgt voor werkhandschoenen en gereedschap. Voor goede schoenen en herfstkleding moet men zelf zorgen. Tijdens de middagpauze wordt een goed gevulde kop soep geserveerd.

Het werk in de natuur is nooit af. Vrijwilligers zetten zich voortdurend in voor behoud van het landschap in de eigen leefomgeving. Veel plant- en diersoorten zijn afhankelijk van kleine landschapselementen zoals knotbomen, heggen, houtwallen, poelen en boomgaarden. Wanneer belangstellenden vaker de handen uit de mouwen willen steken en met een frisse neus in de natuur gezellig samen met andere vrijwilligers willen werken, kunnen zij zich aanmelden bij Vrijiwillig Landschapsbeheer Beuningen. Voor meer informatie: www.vlbbeuningen.nl. Aanmelden voor zaterdag 5 november kan via bij: dhr. J.Heemskerk, jamheemskerk@hotmail.com, 06-27397323 of dhr. J.Henderik, jhenderik@hotmail.com, 06-28324024.