Zanger Jannes
Zanger Jannes Foto: Jannes

BolderPop pakt groots uit

Algemeen

DRUTEN - Het zag er even naar uit dat BolderPop, het Drutense muziekfestival voor mensen met een beperking, dit jaar niet door kon gaan. Toch slaagde het bestuur er, samen met ambassadeurs Stan van den Dobbelsteen, Jos van Wamel en Jochem van Gelder, in om het bijzondere evenement nieuw leven in te blazen. En met succes. De organisatie pakt op zondag 16 oktober groots uit met een keur aan bekende artiesten.

Drie jaar geleden werd BolderPop een zelfstandige stichting. Nadat 's Heeren Loo de geldkraan dichtdraaide, bleek het helaas niet haalbaar om het evenement door te laten gaan. Drutenaren Frank den Biesen, Margo Lamers en Stan van den Dobbelsteen vonden dat onacceptabel en sprongen in de bres.

Frisse wind
Er werd een nieuw bestuur gevormd, bestaande uit nieuwe en oude bestuursleden, wat zorgde voor een frisse wind. Met hulp van 'de Vrienden van BolderPop' klom de stichting uit het financiële dal. Via social media werd met succes bekendheid gecreëerd voor het evenement, er werd een nieuwe huisstijl ontwikkeld en bestuurslid Hanny Schoenmakers ontwierp zelfs een heuse mascotte die, hoe kan het ook anders, 'Bolderpop' heet.

Indrukwekkend programma
Presentator Jochem van Gelder deelt het podium van Active Partyworld dit jaar met niemand minder dan Jannes, Patty Brard, Tim Douwsma, Het Feestteam, De Alpenzusjes en De Gebroeders Rossig. 'Daar zijn we apetrots op', vertelt bestuurslid Ans Paters. 'Vooral Jannes en Het Feestteam hebben een grote schare fans onder onze bezoekers. Tim Douwsma is bovendien niet alleen leuk voor bezoekers, maar ook voor de begeleidsters', grapt ze. 'Als klap op de vuurpijl worden bezoekers getrakteerd op gratis frites van de Tabaksplant en een ijsje dat hen wordt aangeboden door Stichting On Toer.'

Kaartverkoop
Het festival vindt plaats op zondag 16 oktober en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Kaarten kosten 25,00 euro in de voorverkoop en 27,50 euro aan de deur. Per bezoeker mag maximaal één begeleider gratis mee. Kaarten zijn verkrijgbaar via stichtingbolderpop@gmail.com.

Toekomst
Inmiddels kan met zekerheid gezegd worden dat er ook in 2017 een editie van BolderPop komt, maar het bestuur houdt voor de toekomst een slag om de arm. 'Wij zijn nog steeds op zoek naar bedrijven die ons evenement een warm hart toe willen dragen, om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking nog jaren van BolderPop kunnen genieten', vertelt penningmeester Jan van Heumen. Bedrijven kunnen 'Vriend van BolderPop' worden. Zie voor meer informatie: www.stichtingbolderpop.nl.