MO13 en JO13 droegen hun steentje bij aan de actie.
MO13 en JO13 droegen hun steentje bij aan de actie. Foto: Sjaak Janssen

Leden Unitas'28 maken uiterwaarden schoon

Algemeen

WAMEL - Leden van Unitas'28 hebben vrijdag 30 september de uiterwaarden in Wamel schoongemaakt. De teams MO13 en JO13 deden dit samen met de activiteitencommissie van de vereniging. Het was de tweede keer dit jaar dat de club de actie uitvoerde. De eerste keer was in april van dit jaar.

De gemeente had gezorgd voor voldoende handschoenen, prikstokken en vuilniszakken, waardoor in drie groepen van tien personen de uiterwaarden ontdaan konden worden van zwerfafval. Met deze opruimactie ontvangt de activiteitencommissie van Unitas'28 een vergoeding van de gemeente, waarmee verschillende activiteiten bij de club bekostigd kunnen worden.

Unitas'28 vindt het belangrijk dat ook de jeugd bij deze actie betrokken is. 'Samen met de jeugd was het een leuke zoektocht naar zwerfafval. De jeugd was verbaasd over de omvang van de hoeveelheid vuil en vond het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan een schonere omgeving', aldus een van de leden van de club. Uiteindelijk hoefde er niet alleen gewerkt te worden, maar kon iedereen ook genieten van een hapje en een drankje.