v.l.n.r. Joep van Gruijthuijsen, Stannie en Frankie.
v.l.n.r. Joep van Gruijthuijsen, Stannie en Frankie. Foto: Ruben Schiks

Gemutliche Sonntag met Das Festteam bij Moeke Mooren

Algemeen

APPELTERN - Bezoekers van de Maas en Waalse Oktoberfeesten in Afferden hadden afgelopen weekend de eer om voor het eerst kennis te maken met Das Festteam. Dé Duitse hit-sensatie van dit moment stond toen voor het eerst op het podium in Nederland. Omdat hun 'heimat' enkele honderden kilometers van het Maas en Waalse ligt, sliep het onvervalste schlagerduo in het hotel van Moeke Mooren. Aan de hotelbar smeedden zij met eigenaar Joep van Gruijthuijsen het plan voor een eigen 'Gemutliche Sonntag'.

'Wij waren direct gecharmeerd van de entourage van het hotel van Joep', vertelt Stannie in gebrekkig Nederlands. 'Toen zagen we De Sluizer liggen en waren we direct verkocht', voegt Frankie daar aan toe. 'Bij ons in Duitsland zijn er cruiseboten in overvloed, maar voor Nederland is zo'n luxueus passagiersschip uniek.' Samen met eigenaar Joep van Gruijthuijsen namen de mannen het initiatief om een Gemutliche Sonntag met mini-cruise te organiseren. Bij aankomst worden gasten getrakteerd op een boottochtje over het water van 'Das Goldenen Schinken', zoals de heren recreatiegebied De Gouden Ham gedoopt hebben.

Onbeperkt genieten
Liefhebbers van fenomenale Duitse evergreens, pullen bier en Tiroler snacks kunnen op zondag 9 oktober hun hart ophalen en onbeperkt genieten van 'Duitse gemütlichkeit'. Voor een vast bedrag van 55,00 euro krijgt men een compleet verzorgd middagprogramma inclusief drank en hapjes.

Inhaken en meedeinen
'Onze vrienden van De Rosentaler, een vijftienkoppig orkest, reizen met ons mee naar de lage landen voor een spetterend optreden', aldus Stannie. 'Samen staan wij voor 100 procent feestgarantie, waarbij stilzitten ten strengste wordt afgeraden en inhaken en meedeinen ten zeerste wordt aanbevolen', valt Frankie hem bij.

Kaarten
De Gemutliche Sonntag duurt van 12.00 tot 17.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via info@moekemooren.nl of online via www.moekemooren.nl.