Column Bas van der Hoeven: Hocus Pas

Algemeen

Ik ben blij. Zeer blij.
En dat is een kwestie van puur geluk. Ik wilde dinsdagmiddag naar de Troonrede kijken, maar zapte als door een machtige hand gestuurd naar RTL4. Een zender die ik normaal mijd als de pest.
Ik ben blij. Zeer blij.

Want waar normaal op dit tijdstip een mafkees het domme kijkvolk rommel staat aan te smeren, zat nu een blonde vrouw. En ze keek speciaal naar mij. Ze vroeg me 'in te stappen', ze vroeg me een 09-nummer (onderaan in beeld) te bellen en daarna optie 5 te kiezen. Dan zou ik deel nemen aan deze unieke, telefonische lichtpulsbehandeling van Ed.
Ik ben blij. Zeer blij.

Want normaal kan dat alleen in de zaal, zo sprak de blonde vrouw. En dan is het zeer kostbaar. Maar nu zat Ed minzaam grijnzend klaar in de studio. Voor hem stond een enorm kristal in een zo te zien zelf in elkaar gesoldeerde standaard. Ja, Ed was er klaar voor. Hij had een 'vol gevoel' en er zat 'veel verkeer' om hem heen. 'Allemaal lichtmensen'.
Ik ben blij. Zeer blij.
De blonde vrouw bleef maar ratelen. Ik moest mijn ogen sluiten en mijn linkerhand openen. Dan stond ik in de ontvangststand en kon Ed binnendringen. Zelf had ze het ook moeilijk gehad, maar na 'close contact' met Ed was haar misère voorbij. Voorgoed! Haar weerstand was verhoogd, haar immuunsysteem weer als nieuw, ze was een en al geluksgevoel, dankzij de meest krachtige healing die mogelijk is.
Ik ben blij, zeer blij.

Ik pakte de telefoon en wilde het 09-nummer intoetsen. Toen zag ik plotseling op wie Ed lijkt. Op Hocus Pas, de tovenaar in de strips van Tom Poes. "De energie is nu enorm", riep de blonde vrouw extatisch. "We gaan nu van de zender. Bel!"
Ik ben blij. Zeer blij.
Hocus Pas is namelijk een verderfelijke figuur. Hij onttrekt energie aan mensen die hem vertrouwen en gebruikt die kracht voor zijn snode plannen die allen leiden naar zelfverrijking. Ik sloot mijn hand, mijn ogen waren geopend.

Ik ben blij. Zeer blij.
Want ik heb niet gebeld, maar wel naar de Troonrede gekeken.