Afbeelding

Beuningen slaat handen ineen voor toekomst IKC's

Algemeen

BEUNINGEN - Onder het motto: 'De toekomst maken we samen', slaan verschillende organisaties uit Beuningen de handen ineen voor de toekomst van IKC's in de gemeente. Op maandag 12 september tekenen bestuurlijke vertegenwoordigers van diverse organisaties en professionals een intentieovereenkomst. Met het tekenen van deze overeenkomst geven de betrokken partijen aan dat zij komende jaren planmatig aan de slag gaan met de ontwikkeling van Integrale Kindcentra (IKC).

Een Integraal Kind Centrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het IKC heeft een totaal aanbod op het gebied van onderwijs en kinderopvang. Door samenwerking tussen peuterspeelzalen, kinderopvangorganisaties en basisscholen te intensiveren, worden de ontwikkelingskansen en mogelijkheden voor kinderen van de gemeente Beuningen vergroot. Door samenwerking kunnen organisatie gebruik maken van elkaars mogelijkheden.

Het afgelopen jaar is er, mede op initiatief van de gemeente Beuningen en wethouder Hans Driessen, hard gewerkt aan een visiedocument. Het document beschrijft de Beuningse visie op IKC's. Verbinding zoeken, benutten en versterken staat daarin centraal. Het document is tijdens een aantal bijeenkomsten ontworpen, waarbij diverse partijen betrokken geweest. Vervolgens is deze visie door de betrokken bestuurders vastgesteld. Een klankbordgroep van professionals uit de praktijk, waaronder ook ouders, heeft het document bekeken en aangescherpt. De verschillende scholen en kinderopvangorganisaties uit de gemeente gaan nu aan de slag om de uitgangspunten van het visiedocument uit te werken.