Sander van Gelder.
Sander van Gelder. Foto: Ger Loeffen

De Maas&Waler dat ben ik: Sander van Gelder

Algemeen

In de rubriek 'de Maas & Waler dat ben ik' maken we wekelijks kennis met een inwoner van deze regio. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom wonen ze hier. Maar ook, wat zouden ze graag toevoegen aan de regio? En aan welke plek hebben zij bijzondere herinneringen? Het resultaat, bijzondere portretten van gewone mensen met een eigen verhaal. Deze week: Sander van Gelder (65) uit Wijchen.

Sander van Gelder ging op negentienjarige leeftijd als monteur bij Huisman Elektrotechniek werken. Hij werkte vanaf de eerste dag alsof het zijn eigen bedrijf was. In 2003 werd hij, naast de twee gebroeders Huisman, mede-eigenaar van het familiebedrijf. Als hij terugblikt overheerst plezier en enthousiasme. Tijdens zijn loopbaan heeft hij Huisman, en ook andere Maas en Waalse bedrijven, zich op nationaal en internationaal niveau zien ontwikkelen. 'Als ik ze zou mogen uitdelen, dan kregen meerdere bedrijven in de regio een hoog cijfer', vertelt hij.

De Blauwe Sluis
Sander heeft mooie herinneringen aan zijn geboortedorp Altforst. 'Vooral aan De Blauwe Sluis. In vroeger tijden deed het gebouw nog dienst als smederij en in mijn tijd werd "Frans de smid" dé uitgaansgelegenheid van Maas en Waal. Later kwamen hier nog De Stoep en Moeke Mooren van "Jos d'n bekker" bij. Wij woonden in ieder geval dicht bij de gezelligheid.'

Benieuwd naar het hele verhaal over Sander van Gelder? Lees het in de Maas&Waler van woensdag 7 september.