Dorpshuis 't Trefpunt ontvangt bijdrage van Oranje Fonds

Algemeen

DEEST - Dorpshuis 't Trefpunt in Deest ontvangt 40.000 euro van het Oranje Fonds. De bijdrage is bedoeld voor het inrichten van het gerenoveerde en uitgebreide dorpshuis.

De eerste fase van de verbouwing van dorpshuis 't Trefpunt is zo goed als klaar. Eind deze maand wordt de nieuwbouw in gebruik genomen, die de verbindende schakel vormt tussen de van de gemeente overgenomen gymzaal en het oude Trefpunt. Met de verbouwing van het bestaande gedeelte is de aannemer reeds begonnen. 

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds kan Deest, en in het bijzonder het verenigingsleven van Deest, binnenkort beschikken over een goed toegeruste accommodatie. Daarmee draagt het dorpshuis in belangrijke mate bij aan het in stand houden en bevorderen van de leefbaarheid van het dorp.