Margot Veliscek
Margot Veliscek

Drutense naar Zanzibar voor ontwikkelingshulp

Algemeen

DRUTEN - Na een jaar van voorbereidingen is het team dat ontwikkelingshulp gaat bieden in Zanzibar klaar voor vertrek. Onder hen de Drutense Margot Veliscek. 'Er zijn verschillende acties met succes afgerond, het is nu tijd om alle spullen te verzamelen en de tassen te pakken', vertelt zij enthousiast over haar deelname.

Met een vriend sprak zij al eerder over ontwikkelingshulp, een thema wat hen beiden raakte. Toen hij een kans kreeg om in groepsverband ontwikkelingshulp te verrichten op het Afrikaanse eiland Zanzibar, was Margot direct enthousiast. Des te meer toen zij hoorde dat de hulp gericht was op kinderen. 'Mijn passie voor kinderen is, mede door mijn opleiding Pedagogiek, groot. Toen enkele mensen uit het team verhinderd waren, was ik erg blij dat ik de kans kreeg mijn steentje bij te dragen', aldus Veliscek. Het team bestaat uit leerkrachten en studenten met een passie voor kinderen. In het team zit nog een inwoner uit het verspreidingsgebied van de Maas&Waler: de Beuningse Emiel Kroese.

'Met dank aan veel sponsoren hebben we een mooi bedrag bij elkaar weten te krijgen, dat we ter plekke kunnen besteden aan de plaatselijke jeugd. De meeste kinderen hebben veel dingen meegemaakt. We willen ze genietmomenten bezorgen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn hopen we iets neer te kunnen zetten. We gaan in ieder geval allerlei spel- en educatief materiaal aanschaffen om het onderwijs te verbeteren. Daarnaast hopen we iets structureels te kunnen neerzetten, wat het leven wat fijner maakt'.

Rijker mens
Zondag 7 augustus vertrekt het team van Margot naar Zanzibar. 'Het zal voor mij een geheel nieuwe ervaring zijn. Ik verwacht dat ik een heel ander wereldje ga zien. Het zal zeker pittig worden en ik zal dingen zien die ik nog nooit gezien heb, maar ik denk dat ik als rijker mens terug ga komen.' Op de hoogte blijven van de reis van Margot en haar team? Kijk dan op: www.zanzibar2016.nl.