Afbeelding

Motorclub De Zandduivels houdt NK in Horssen

Algemeen

BERGHAREN/HORSSEN - Motorclub De Zandduivels uit Bergharen houdt op zondag 17 juli een Nederlands Kampioenschap op 'De Aspert' in Horssen. De traditie om een motorcrosswedstrijd te organiseren werd een aantal jaar geleden weer opgepakt. De aankomende editie is de zevende in rij.

Tijdens de wedstrijd wordt in verschillende klassementen gestreden om een kampioenstitel. Zo is er onder andere een zijspanklasse voor motoren met een zijspan. Daarnaast zijn er races met quads en wordt er gereden in verschillende soloklassementen.

Programma
In diverse categorieën verschijnen rijders uit de regio aan de start. De wedstrijd kent het volgende programma: Veteranen K, MX Open Senioren K, MX 2 Nationalen K, MX Open inters NK, Quad Junioren/Senioren K en Zijspan NK.

Overnachten
Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven in de tent. Hier vindt na afloop van de wedstrijd ook de prijsuitreiking plaats. Voor deelnemers is het mogelijk om te overnachten. Tussen 18.00 en 21.00 uur kan men het terrein betreden. Hierna gaat het hek op last van de buurt dicht. Overnachten kost 10 euro per voertuig.
Toegang
Belangstellenden, crossers, familie en vrienden zijn welkom om een kijkje te nemen bij de wedstrijden. Het is ook mogelijk om de trainingen van de deelnemers te bekijken. Deze starten om 9.00 uur. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro inclusief programmaboekje en parkeren. Kinderen tot en met vijftien jaar hebben gratis toegang.

Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd; er zijn een frietkraam en een bar aanwezig. In de feesttent wordt de hele dag muziek gedraaid.

Informatie
Meer informatie over Motorclub De Zandduivels: www.mcdezandduivels.nl of tel. 0487-52 17 11.