Afbeelding
Foto: Klarieke Toonen

Lions maken culturele schoolreis mogelijk

Algemeen

AMSTERDAM - Basisschool 't Geerke uit Puiflijk is op avontuur geweest. Om de lessen interactief te houden reisden de groepen 7 en 8 afgelopen vrijdag af naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Eigenlijk was er geen geld voor dit schoolreisje, maar dankzij de hulp van de Lions Club konden de leerlingen toch de kunstwerken van Rembrandt en Vermeer bewonderen.

Schooldirecteur Simone Wolthuis vertelt enthousiast over het schoolreisje: 'Met de groepen 7 en 8 zijn we momenteel bezig met de thema's Gouden Eeuw en Nederlandse schilders. Een bezoek aan het Rijksmuseum sluit daar natuurlijk mooi bij aan.' Maar daar is uiteraard geld voor nodig. En zo kwam 't Geerke terecht bij de Lions Club, een serviceorganisatie die er naar streeft om met diverse initiatieven een bijdrage te leveren aan een betere samenleving. De club is inmiddels 35 jaar actief in de regio. En een van die initiatieven is het schoolreisje van 't Geerke naar het Rijksmuseum. De kinderen volgden via hun smartphones en tablets een virtuele rondleiding door het museum.

Tegenprestatie
Als tegenprestatie zijn de kinderen druk bezig om ansichtkaarten te verkopen met daarop foto's van Hans Barten. In één setje zitten vier kaarten. Met de verkoop van de kaarten ondersteunt de Lions Club goede doelen in de regio. Meer informatie over de Lions Club: www.lcmw.nl.