Afbeelding
Foto: Rob Joseph

Alles om de Vierdaagse-lopers te plezieren

Algemeen

In de rubriek Voorlopers blikken we vooruit naar de Vierdaagse. Vandaag deel 3: gemeente Beuningen

BEUNINGEN – In het verre Vierdaagse verleden kwam de Nijmeegse wandeltocht al door Beuningen. Na enige jaren verdwenen te zijn uit de route, is Beuningen sinds 1994 weer een vertrouwde doorkomst voor de wandelaars. De organisatie heeft, in samenwerking met de gemeente Beuningen en betrokken burgers, grootse plannen om ook de doorkomst van de 100e editie tot een succes te maken.

Beuningen Sportief houdt zich al jaren bezig met de organisatie van de doorkomst door Beuningen. Speciaal voor deze jubileum editie wordt de kerk van Beuningen, naast de reguliere versiering, opgevrolijkt met grote rozetten met 'de 100e'.

Versiering
Bij binnenkomst in Beuningen worden de wandelaars warm onthaald. Er wordt voor deze gelegenheid een extra podium gerealiseerd. Het Oké talententeam uit Dreumel en een aantal Beuningse talenten laten hier mooie meezingers horen. Go For Fun plaatst bij de entree een welkomstboog over de weg. Kinderen van diverse basisscholen uit Beuningen versieren in hun laatste schoolweek het wegdek van de Wilhelminalaan.

'Alles om de wandelaars te plezieren, ze meer beleving en minder pijn aan de hier en daar vermoeide benen te laten voelen', aldus Frits van den Boogaard, enthousiaste Beuningenaar en betrokken burger.

Op het Thorbeckeplein ontvangt burgemeester Van Eert de wandelaars. Samen met een ontvangstcomité van de gemeente en de Harten 4 groep zal hij de lopers aanmoedigen. De wandelaars lopen in Beuningen over een catwalk met live muziek. Militaire kapellen, dj's, dweilorkesten en live artiesten treden voor de lopers en belangstellenden op. Voor de liefhebbers zijn er langs de hele route verschillende locaties waar iets te eten of te drinken kan worden gekocht.

Door Lieke Beijer