Het Paloma Trio: Marjan Leemburg - de Vos, Jacob Leemburg en Koen Altena
Het Paloma Trio: Marjan Leemburg - de Vos, Jacob Leemburg en Koen Altena

MHCB-coach speelde verloren Hazes-hit

Algemeen

BEUNINGEN - Op de schoorsteen staat een foto. Dat is de titel van een lied dat André Hazes in 1980 opnam. De Hazes-song werd echter nooit op single uitgebracht en raakte zelfs zoek. Zesendertig jaar na dato is de originele opname weer opgedoken en wordt het nummer alsnog, postuum, uitgebracht. Velen vragen zich af hoe het nummer zal klinken. Daar weet Koen Altena, coach bij Mixed Hockeyclub Beuningen, echter het fijne al van.

Het nummer, dat door Hazes zelf werd gearrangeerd, moest een nummer 1-hit worden. Toen werd besloten het nummer toch niet uit te brengen raakte de band zoek. Nu blijkt dat het lied al die tijd in een archief van de platenmaatschappij bewaard is gebleven. Hoe de verloren Hazes-hit klinkt moest strikt geheim blijven. Nadat besloten werd het nummer alsnog uit te gaan brengen werd de primeur van gegund aan het tv-programma RTL Late Night. Vanavond zal in dat programma het, verloren gewaande, nummer voor het eerst te horen zijn.

'Een vreemd verhaal', vindt Altena, hij is, samen met zijn formatie 'Het Paloma Trio', eveneens uitvoerende artiest van het nummer. Zij namen het nummer op, vijf jaar nadat Hazes het nummer in zong. Even bijzonder als opmerkelijk is het dat, niemand minder dan, Hazes zelf het achtergrondkoor voor het nummer verzorgde. 'In die tijd zagen we elkaar vaak tijdens optredens. We hebben samen mooie tijden beleefd in het vak. Vooral tijdens de opname van onze versie van 'Op de schoorsteen staat een foto' hebben we veel lol met hem gehad', memoreert Koen. Volgens het ex-lid van Het Paloma Trio lijkt het erop dat het nummer op deze manier geforceerd in de hitlijsten gebracht wordt.

Wie niet kan wachten op de primeur in RTL Late Night vanavond kan de versie van Het Paloma Trio hier alvast beluisteren.