BART, Reünie op de Ruïne

Algemeen

BATENBURG - Schrijver en regisseur Jan van de Bovenkamp heeft met BART, Reünie op de Ruïne wederom een pareltje toegevoegd aan zijn unieke werk. Op vrijdag 24 juni is de eerste van acht voorstellingen in de kasteelruïne in Batenburg.

Ruim dertig jaar hebben ze elkaar niet gezien, de leerlingen van de eindexamenklas van het Cortensia College, inmiddels allemaal vijftigers. Reden voor een reünie, volgens medeleerling en organisator Sjors. Hij hoopt met de reünie antwoord te krijgen op meer vragen dan 'heb je kinderen of kleinkinderen?'.

Hoe is het de reünisten vergaan, zijn ze gelukkig, bestaan de vriendschappen van toen nog en hoe is het met die jongen die steeds gepest werd? Voorwaarde voor deelname: verschijn op een bijzondere manier op de reünie. Dat doen ze bijna allemaal, vooral de minister van Verkeer en Waterstaat verschijnt op een wel zeer ludieke manier.

Mooiste meisje
Is er nog jaloezie over het mooiste meisje van de klas of zitten we dan in het verkeerde programma? En hoe verging het die stille, schuwe jongen die altijd al dichter wilde worden? Een bonte stoet aan reünisten en een docent aardrijkskunde, trekt aan ons voorbij met allen hun sores, eigenaardigheden en geheimen, net zoals in het echte leven. Maar het blijft vooral vrolijk en lichtvoetig, voor jong en oud, en voor alleenstaanden. Met veel muziek, door de voormalige schoolband het 'Cortensia College Combo' en zang.

Jammer dat de klas niet volledig is, want Bart ontbreekt. Hoe het hem is vergaan hoort u als u één van de voorstellingen bezoekt. Voor meer informatie www.ruinetheaterbatenburg.nl.

Door Constance Moolhuijzen