Afbeelding

Sjoerd Vermeulen wint zilver op NK Turnen

Algemeen

DRUTEN - Afgelopen weekend werd in Alphen aan de Rijn het Nationaal Kampioenschap Turnen voor heren gehouden. Drutenaar Sjoerd Vermeulen behaalde daar een tweede plek op zijn favoriete onderdeel: rek.

De turner, die uitkomt in de eerste divisie, werd eerder dit seizoen al kampioen van het district Midden West Nederland. Bij de diverse voorrondes voor het NK behaalde hij in de 1/8ste finale brons. Tijdens de halve finale wist hij een plek te behalen in de finales, op de onderdelen sprong en rek.

Zijn eerste onderdeel tijdens het NK afgelopen weekend was 'sprong'. Zijn eerste sprong, een overslag met een hele draai, voerde hij goed uit. De 'Tsukahara', zijn tweede sprong, volbracht hij eveneens perfect. De twee sprongen bezorgden de Drutenaar op dit onderdeel een gemiddelde score van 12,10, wat resulteerde in een derde plek in het klassement. Dit resultaat bleek een goede boost voor zijn favoriete onderdeel: rek. Met een vluchtelement en dubbele salto in zijn oefening, voerde hij een opdracht uit met een hoge moeilijkheidsgraad. Desalniettemin slaagde hij hierin glansrijk en scoorde met een puntenaantal van 11.10 een zilveren plek op het kampioenschap.