Appeltern in het groen

Algemeen

APPELTERN - Fleurig Appeltern, een werkgroep van het project Levend Landschap Appeltern wil samen met bewoners een bijdrage leveren aan het mooier maken van Appeltern en omstreken. Inwoners kunnen tijdens de informatiebijeenkomst op 25 mei suggesties geven als zij een bijdrage willen leveren.

Het doel is om het omringende landschap van Appeltern te verfraaien. Daarom is het beplantingsproject Appeltern in het Groen in het leven geroepen. Eerdere ideeën die tijdens bewonersavonden zijn aangedragen zijn inmiddels gepresenteerd en aangedragen. Per idee zijn lokale trekkers gevonden. Tijdens NLdoet bijvoorbeeld hebben een aantal bewoners bloemenmengsels gezaaid en fruitbomen geplant voor een fraaier entree van het dorp Appeltern.

Het project organiseert op woensdag 25 mei een informatiebijeenkomst waarbij een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer over het project Appeltern in het Groen te vertellen. Daarnaast zal de adviseur informeren over het landschap van Appeltern, waarbij hij uitlegt welke beplanting hier thuishoort en hoe bewoners hun erf zelf diervriendelijker kunnen maken.

Bij belangstelling of meer informatie kunt u contact opnemen met Wim van Leeuwen, contactpersoon van de werkgroep fleurig Appeltern, via tel. 06-81 28 43 81 of via wimvlee@kabelfoon.nl.