Foto: Mirjam van Oijen
Foto: Mirjam van Oijen

Familie Van Oijen 500 jaar

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Vijfenzeventig jaar geleden werd de eerste spruit van zeven van de familie Van Oijen geboren. Nu, jaren later, heeft het broeder- en zustergezelschap wel een heel bijzondere leeftijd bereikt. Ze zijn namelijk samen vijfhonderd jaar.

Het gezin Van Oijen bestaat uit vijf zussen en twee broers uit Beneden-Leeuwen. Samen telt het zevenkoppige gezelschap de respectievelijke leeftijd van vijfhonderd jaar. Zus Koosje bedacht dat het gezin op afgelopen zondag 24 april de leeftijd van vijfhonderd jaar heeft bereikt. De leeftijden lopen uiteen van zevenenzestig tot vijfenzeventig. Henriëtte is de jongste van het gezin en is zondag 24 april zevenenzestig jaar geworden. Zus Annie is de oudste, zij is vijfenzeventig jaar. Dan volgen Koosje (74), tweeling Piet en Theo (73), Marja (71) en Annemiek en Henriëtte (beide 67).

Deze mijlpaal is niet ongemerkt voorbij gegaan. Tijdens de verjaardag van Henriëtte op zondag 24 april is het 'jubileum' dan ook uitbundig gevierd.

Broer Theo, bekend van het treintje, woont nog in het ouderlijk huis in Beneden-Leeuwen, daar stond vroeger de boerderij waar het gezin Van Oijen is geboren.