Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Uilenballen uitpluizen bij Dijkmagazijn

donderdag 18 januari 2018 14:00

Maak je eigen skelettenoverzicht op woensdag 18 januari bij Het Dijkmagazijn. Er liggen uilenballen klaar om uit elkaar te pluizen. Met handige kaarten kun je elk botje van een opgegeten muis of vogel terugvinden.

Uilen eten hun prooi met huid en haar op. Maar juist die huiden en haren en ook de botjes, kunnen ze niet verteren. Die moeten ze weer naar buiten werken en daar voor braken ze na een tijdje braakballen uit. Je kunt precies zien wat ze gegeten hebben en je kunt volledige skeletjes opbouwen. Als je alle gevonden botjes opplakt, kun je zien welk dier er is opgepeuzeld. En als je het goed doet, kun je er een eigen bottenmuseum mee inrichten.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal. De activiteit duurt van 14.00 tot 15.30 uur. De kosten bedragen 2,50 euro inclusief drankje. Er kunnen maximaal 12 kinderen van 7 tot 13 jaar deelnemen. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat). Meer informatie en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Locatie