Afbeelding
Foto: Gijs Verschoor

Expositie Save-Safe van Gijs Verschoor

zondag 28 mei 2017 13:00

WINSSEN - Onder de titel SAVE – SAFE maakte Gijs Verschoor twee betekenisvolle installaties voor het Dijkmagazijn Winssen.

Gijs Verschoor (1952) is geïnteresseerd in mondiale gebeurtenissen en hij verbaasd zich er over dat, in weerwil van de heftigheid van die gebeurtenissen, deze toch nauwelijks invloed hebben op zijn persoonlijk leven en dat van anderen in zijn omgeving.

Persoonlijke betrokkenheid is vaak een kenmerk van zijn werk, maar altijd zal hij dat persoonlijke veralgemeniseren en het daardoor algemeen geldend maken. Goed en kwaad, macht en onmacht, leven en dood, strijden en verbinden zijn steeds terugkerende thema's in zijn werk.

Wat betreft de vorm maakt hij veelvuldig gebruik van de metafoor om bovenstaande tegenstellingen te verbeelden. De archetypische huisvorm, de brug, de boot, het pistool en meer recent het voetspoor zijn voorbeelden van die metaforen.

De materialen waar Gijs Verschoor gebruik van maakt zijn zeer divers, onder andere gips-klei-hout-metaal. De keuze van het materiaal wordt aangepast aan hetgeen hij wil uitdrukken. Het werk dat te zien is in Winssen is voornamelijk opgebouwd uit hout, maar ook foto collages en keramiek maken deel uit van de installaties.

De expositie van Gijs Verschoor is te bezichtigen in het Dijkmagazijn op alle zondagen in mei 2017 van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Locatie