Afbeelding
Foto: Agnes Helderman

Koningsdag Druten

donderdag 27 april 2017 6:00

DRUTEN - Na een succesvolle Koningsdag 2016 is het Oranjecomité Druten volop doende met de voorbereiding op een nieuwe succesvolle editie van Koningsdag 2017 op 27 april aanstaande.

Het programma duurt deze dag van 9.00 tot 16.00 uur.

Vrijmarkt
Voor de jongste (school)jeugd activiteiten en is er ruimte op het Marktplein en de Hogestraat gereserveerd voor de bekende Drutense Vrijmarkt. Vanaf 06.00 uur kan de Drutense Vrijmarkt worden opgebouwd, de staanplaatsen zijn gratis mits iedereen de niet verkochte goederen mee terug naar huis neemt. Op de markt zijn demonstraties van De Nieuwe Muziekschool, dansgroep Just Dance en dansstudio Almir. Ook schaakvereniging Tornado en Scouting De Rietkampers hebben activiteiten.

Versierde fietsenoptocht
Er is een versierde fietsenoptocht van het gemeentehuis naar de markt. Hier zijn leuke prijsjes mee te verdienen. De start is om 9.00 uur bij het gemeentehuis. Burgemeester Lucien van Riswijk zal hier de opening van de dag verzorgen.

Kruiwagenrace
Om 12.00 uur start op de Hogestraat een kruiwagenrace, met voor de winnaar een gevulde kruiwagen. Opgeven voor de race kan via de website of per mail: koningsdagdruten@outlook.com. 

Kijk voor meer informatie over Koningsdag Druten op www.koningsdagdruten.nl.