Afbeelding

Wijchense paardenmarkt

zaterdag 8 oktober 2016 6:00

WIJCHEN - Op zaterdag 8 oktober wordt op de Kasteellaan en het Marktplein in Wijchen voor de 34e keer de cultuurhistorische paardenmarkt gehouden.

Naast de traditionele handel (handjeklap) van de aangevoerde paarden is er voor jong en oud veel te beleven. Anders dan de voorgaande jaren zijn er meer activiteiten gepland op het Marktplein die daar ook wat langer doorgaan (tot 16.00 uur) dan op de Kasteellaan (tot 13.00 uur). De paarden en pony's worden vanaf 6.00 uur aangevoerd, burgemeester Hans Verheijen zal om 10.00 uur de Veemarktvlag hijsen.

Nieuw is een kraam met attributen uit grootmoeders tijd en de aanwezigheid van diverse uilen en valken die men kan bewonderen. De kinderboerderij Bert's Animals staat dit jaar op de Markt, evenals een draaimolen, springkussen en een ballonnenclown. Ook het gratis knutselen op de Markt zal niet ontbreken. Een mandenvlechter, een imker en een klompenmaker geven het het cultuurhistorische aspect van de markt extra cachet. Daarbij zullen ook een koperslager, een touwvlechter en een vlasbewerker niet ontbreken.

Bij de Krullentoren starten historische paard-en-wagens waarop jong en oud een ritje kunnen maken. Voor het kasteel wordt door kleindierenvereniging 'De Vooruitgang' uit Beuningen kleinvee getoond en er tegenover kunnen kinderen zich laten schminken.
Net als vorig jaar stelt de molenaar van de Oude Molen zijn deur open voor belangstellenden en bij 'molen'-kraam op de markt zijn zelf  gemalen producten te koop. Overigens is er folkloristisch van alles te smikkelen: bezoekers kunnen genieten van poffertjes, wafels, suikerspinnen en paling (tevens demonstratie palingroken). De agrarische sector Z.L.T.O. presenteert zich met streekproducten.

De Wijchense Paardenmarkt is geen braderie maar een cultuurhistorische markt met deelnemers wiens dieren of producten te maken hebben met de agrarische sector of oude ambachten. Jong en oud is zaterdag 8 oktober van harte welkom.